Skip to main content

AKTUALNO

Spoštovani prof. Ihan, bili ste moj profesor na magisteriju pred leti in že nekajkrat sem se mislila v zvezi s covid cepivi obrniti na vas za dodatna pojasnila (doslej predvsem glede znanega nemškega virologa, ki WHO poziva proti covid cepljenju). Spremljam vaše koristne prispevke v zoom webinarjih in javnih posvetih. Zdaj bi vas prosila tole: od kolegice, družinske zdravnice, ki je odločno proti covid cepljenju, sem prejela ta članek, z obsežno bibliografijo.

Vas lahko prosim za komentar? Da bi bil vsaj med nami zdravniki racionalen dialog. 

Vnaprej iskrena hvala!

Ginekologinja (ZD Novo mesto) 

Spoštovana kolegica,

     

Lucijina zgodba. Ste vedeli, da lahko nekatere posameznike koronavirusna bolezen bolj ogroža tudi zaradi zdravil, ki jih morajo jemati? V videu vam predstavljamo Lucijino zgodbo, ki je le ena od mnogih. Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki se držite samozaščitnih priporočil in tako pomagate varovati tudi najranljivejše med nami. Mladi zdravniki in Zdravniška zbornica Slovenije

Iz nekaterih kriza potegne najboljše, iz drugih najslabše. Nekatere skupnosti bolj poveže, globoko razdeljene in razcepljene pa še bolj razdeli. Da se to bo prej ali slej zgodilo, smo slutili tisti, ki smo govorili, da slovenskih delitev ne moremo kar pomesti pod preprogo.

"S cepljenjem naredimo enako, kot da bi prvič preboleli okužbo. Imunske celice si razmnožimo do te mere, da lahko ustavijo okužbo. Cepljenje nam prihrani prvo bolezen. Pri nekaterih boleznih je to zelo pomembno, saj lahko te potekajo tako hudo, da močno prizadenejo človeka."-Alojz Ihan

Povezava do članka RTVSLO

 

     

Dr. Jure Leskovec (Univerza Stanford) predstavlja odmevno raziskavo, sprejeto v znanstveno revijo Nature. V njej so s podatki položaja mobilnih telefonov gibanja 100 milijonov ljudi v 10 največjih metropolah v ZDA uspeli zelo natančno napovedati potek širjenja virusa.

Model lahko služi tudi kot orodje za sprejemanje odločitev pri sproščanju ukrepov. Pristop tudi razloži zakaj so socialno ogroženi bolj podvrženi virusu - socialno ogroženi so manj ostajali doma, hkrati pa so se gibali po bolj rizičnih lokacijah.

...Kajti vi, posamezniki, t. i. influenserji in politične stranke, politična krila tranzicijskega organiziranega kriminala in sistemske korupucije, ki se na tako psihopatski in primitiven način borite za vzdrževanje ugrabljenosti države, vedite, ne samo, da s tem ščitite organiziran kriminal in sistemsko korupcijo v državi ter preprečujete normalizacijo in vzpostavitev države z velikim D, pač pa in predvsem ste v času pandemije neposredno odgovorni za večje število zbolelih in večje število mrtvih sodržavljank in sodržavljanov ter večjo gospodarsko škodo, kot bi bila, če bi bili vsaj v teh časih državotvorni in bi pravočasno in solidarno pripomogli k preprečevanju epidemije in sanaciji okužb. Upam, da vam te socio- oz. psihopatije tokrat sodržavljanke in sodržavljani, davkoplačevalke in davkoplačevalci, volivke in volivci (tudi tisti pametni med vašimi) ne bodo spregledali in odpustili.