Skip to main content
 • Bogomir Štefanič, Družina

  Ukinitev državnega zdravstva in uvedbo dostopnega in kvalitetnega javnega zdravstva. Če nekdo redno plačuje zavarovanje, mu mora zdravstveni sistem omogočiti, da to zdravljenje lahko uveljavi v najkrajšem možnem času pri kateremkoli zdravniku v Sloveniji. Slovenija je edina izmed vseh evropskih držav, ki monopolno opredeljuje zdravstvo. Bolniki se lahko zdravijo samo v državnih bolnišnicah, zdravstvenih domovih in pri koncesionarjih. Ostali zdravniki za Slovenijo sploh ne obstajajo. To ustvarja monopolne pogoje državnega zdravstva.

 • Domovina.je, Tadeja Kreč

  Zdravstvo ne propade kot Hirošima po atomski bombi, ampak tako, da ljudje ne dobijo pomoči, ki jo rabijo in ko jo rabijo...

 • Domovina.je, Tadeja Kreč

  Javno zdravstvo je to, da so ljudje zavarovani in gredo k zdravniku bodisi v državni zdravstveni dom ali bolnišnico ali pa k zdravniku zasebniku, ne da bi morali za to dodatno plačati. Torej ne glede na finančni položaj pacienta, ampak glede na njegovo presojo tam, kjer misli, da bodo zanj boljše poskrbeli. To je prava konkurenca med enimi in drugimi. To ni nikakršna privatizacija, šele to je pravo javno zdravstvo.

 • Nenad Glücks, Reporter

  Če je bila srce zveri tranzicijskih finančnih malverzacij državna banka NLB, je srce zveri državnega zdravstva Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Predstavljamo, zakaj imamo slabo dostopno zdravstvo.

 • Andreja Rednak, Finance

  Na razpisu spet previsoke cene v primerjavi s tujino - za tretjino. Kljub šestim ponudnikom nobene prave konkurence in ne koristi za davkoplačevalce

 • Siol, Verica Trstenjak

  Zato hvala vsem! Vsem, ki zdaj omogočate, da družba deluje. In mediji, nehajte svoje argumente deliti na leve in desne. Čas je resen, zasluži si objektivnost. Eni bodo tudi pod ta in pod druge članke spet pisali leve in desne komentarje. Problem je v njih, ker ne vidijo čez levo in desno ograjo svoje omejenosti. Za to ograjo bodo ostali še dolgo, ko bomo drugi ovire že preskočili. 

 • Zdenka Čebašek Travnik, Zdravniška zbornica Slovenije

  Ko sem pred dnevi opozarjala, da nas zdravnike skrbi, ker nimamo jasnih navodil za primer širjenja okužbe novega korona virusa, sem bila deležna neprimernih kritik s strani predsednika vlade in ministra gospoda Šabedra. Slednji je od mene zahteval, naj zbornica neha širiti paniko in zavajati javnosti. Politika je angažirala tudi sociologa dr. Uhana, da je v znanem mediju poudarjal mojo nekompetentnost (!). 

 • Diana Zajec, Zdravstveni portal

  Dr. Noč je eden izmed redkih, vendar odločnih žvižgačev; ti brez strahu opozarjajo na nedopustne anomalije in korupcijo, ki že desetletja krojijo usodo slovenskega zdravstva.

 • Nina Vistoropski, OnaPlus

  Družinska medicina v zadnjem času ponuja skrb vzbujajoče uvide, zdravniki hirajo od preobremenjenosti, študenti medicine pa ne vidijo perspektive

 • Arrevija, Bojanka Štern

  Reforma pomeni, da sistemu spreminjamo le obliko, formo; bistvo ostaja enako. Premalo. Sistem potrebuje bistvene spremembe. Redefinirati je treba stopnjo in oblike solidarnosti z opredelitvijo košarice pravic iz obveznega zavarovanja, zmanjšati delež administrativnega trga ter omogočiti zdravo konkurenco na zavarovalniškem in izvajalskem trgu. Ob tem je treba izboljšati tudi sistemski strokovni nadzor tako nad zavarovalnicami kot izvajalci; bolnik tega ne zmore ocenjevati sam. Zdrsi na tem področju lahko povzročajo nove in nove človeške tragedije. Zgledov imamo dovolj.

 • Ana Turk, Metropolitan

  Kam so šli milijoni dodatnega denarja za odpravo čakalnih dob, pri tem pa se čakalne dobe še povečujejo..

 • IUS-info, Jernej Letnar Černič:

  V Sloveniji se radi pohvalimo, kako se pri nas dobro živi. A družbeno ekonomski kazalniki različnih mednarodnih organizacij kažejo, da je vsaj del te samohvale le mit. 

 • Andrej Vranič, PortalPlus

  Odkar živim v Franciji, nisem srečal še nikogar, ki bi se pritoževal čez njihov zdravstveni sistem, čeprav so Francozi izredno kritičen in zahteven narod.

 • Delo, Petra Juvančič

   Ko zbolimo, si želimo kakovostnih zdravstvenih storitev, ki so nam dostopne v razumnem času. 

 • Andreja Rednak, Finance

  Pismo raziskovalca in zdravnika o tem, kako in zakaj je raziskovalna agencija še drugič zavrnila javno financiranje programa Nujna stanja v interni medicini

 • Andrej Robida, Mladina

  Zamislite si, da se na cesti vsak deseti avto pokvari. Ali da vsak 300. avto razpade med vožnjo. To je kaos. V prometu ali pri nakupu avtomobila se s takšno ravnjo niti v sanjah ne bi mogli več sprijazniti. V zdravstvu si pa takšne razmere lahko privoščimo?

 • Aleš Vesnaver, Delo

  Ne vem, kako razmišljate vi, moj zaključek v tej sagi je, da je to ponoven dokaz, kako škodljiv je monopol, ki ga uživa Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije v naši državi. In moje vprašanje je samo eno – kdaj bo ta Absurdistan končno nehal obstajati?

 • Delo, Krištof Zevnik

   V Sloveniji politična večina ne ponuja idej in rešitev pred volitvami. Z veseljem pa se o zdravstvu pogovarja po volitvah.

 • Delo, Marko Noč

  Ko je človek starejši, razmišlja tudi o tem, kakšno Slovenijo bomo zapustili svojim otrokom. Bo moja hči lahko zaživela v razviti in pravični demokratični državi ali bo morala na zahod?

 • Diana Zajec, Zdravstveni portal

  To, kar se je zgodilo v četrtek, 17. oktobra 2019, na javni tribuni z naslovom Sistemske napake slovenskega zdravstva in kako jih odpraviti, se bo zapisalo v zgodovino. Enajsterica slovenskih zdravnikov, ki so se, vsak na svojem področju, uveljavili kot izvrstni strokovnjaki – trije od njih delajo v Nemčiji, Franciji oziroma Veliki Britaniji –, so bili že doslej znani kot razumniki in obenem oporečniki, ki niso pripravljeni pristajati na nadaljnje ropanje zdravstvenega sistema, v katerem sta korupcija in pokvarjenost tako na gosto prepredli svoje mreže, da posledice občuti prav vsak prebivalec Slovenije.

 • Diana Zajec, Zdravstveni portal

  »Kraje in kriminalna dejanja v zdravstvu, onemogočanje zdravnikov in drugi škandali so posledica trgovanja z uslugami med ljudmi na najodgovornejših mestih; gre za klientelizem s podporo politične večine.« 

Volitve za poslance zdravniške zbornice Slovenije 2020

Skupina zdravstvo.si vabi vse zdravnike, naj se pridružijo volitvam v ZZS 2020 in tako prispevajo k ureditvi slovenskega zdravstva po meri bolnika.

Več...