Skip to main content

zdravstvo.si

Matevž Gorenšek

Dragi Matevž, 
zelo nas je pretreslo, ko smo izvedeli, da te ni več... Ne moremo verjeti, da si odšel. Še pred kratkim smo se videli v operacijski dvorani, v tvoji kliniki. Bil si odličen ortoped in hrbtenični kirurg, vzoren zdravnik, ki se je bolnikom posvečal, ko so to potrebovali. Ne glede na delovni urnik in čas dneva. Skrbel si za bolnika ne glede na njegov položaj v družbi. S temi dejanji si se boril tudi za nas. Tvoja prizadevanja za bolnika, za slovensko zdravstvo, ki je dostopno vsem, so vidna in jih čuti vsak izmed nas.

Seznami neodgovornosti večnega politika Kebra​

Dušan Keber je s pritlehnim senzacionalizmom in zlorabo zdravniškega znanja očrnil ugled stroke in trud zaposlenih v DSO, načel njihovo moralo ter v javnosti zasejal neupravičen dvom v strokovno oskrbo oskrbovancev DSO.

Zato pozivamo vso slovensko javnost, naj ne naseda “strokovnjakom”, ki so osebno pomembno pripomogli, da se je slovensko zdravstvo znašlo v slabem stanju z nedopustnimi čakalnimi vrstami, begom zdravstvenega osebja, s klientelizmom in z nemotenim bogatenjem nekaterih na račun javno zbranega denarja za zdravstvo. 

Izkoriščanje stiske kot promocija političnih idej?

Včeraj in danes v medijih spremljamo napovedi infektologa dr.Trampuža o katastrofičnih obetih za Slovenijo v prihodnjih 14 dneh, katerim so dodane tendenciozne posplošitve o zdravstvenih sistemih. Ob dopuščanju možnosti, da so njegove izjave vzete iz konteksta, popravka do zdaj ni bilo zaslediti. Čemu takšne izjave, čemu njihovo širjenje po glavnih medijih (RTV, POP)?

Perkutana vstavitev biološke aortne zaklopke (TAVI) v splošni bolnišnici Celje

Tags

Izjava za javnost:

Iz medijev - portal N1info.si smo izvedeli, da so pod vodstvom prof. dr. Matjaža Bunca, dr. med., vodje Kateterskega laboratorija UKC Ljubljana, v Splošni bolnišnici (SB) Celje izvedli dva posega perkutane vstavitve biološke zaklopke (Transcatheter Aortic Valve Implantation -TAVI) pri bolnikih z aortno stenozo. 

Odziv na interventni zakon v zdravstvu in ukinitev novele zakona o javnega naročanja v zdravstvu (ZJN-3C)

Slovenski državljani in bolniki že več kot 30 let preplačujemo medicinske pripomočke in zdravila. 

V skupini zdravstvo.si prizadevamo, da bi državljani dobili pravočasno in dostopno zdravstveno oskrbo, ob tem pa z zbranim denarjem za zdravljenje ne bi preplačevali medicinskih materialov, zdravil in aparatur. Na področju nabave in (pre)plačil medicinskih materialov, zdravil in aparatur se zavzemamo za:

Zdravniki - mazači

Danes, 12.10.2020, je poslanec DZ Miha Kordiš  v Državnem zboru veliko skupino zdravnic in zdravnikov javno označil za mazače. Zgodilo se je na seji Odbora za zdravstvo, na kateri so obravnavali del protikoronskega paketa 5, ki vsebuje razpis za skrajšanje čakalnih dob, na katerem lahko sodelujejo vsi izvajalci zdravstvenih storitev. Da poslanec ta razpis napačno razume kot privatizacijo zdravstva, je seveda njegova pravica, čeprav je dejstvo ravno obratno: to je prvi korak v smer javnega zdravstva po zahodnoevropskem zgledu, kjer je v središču bolnik i